Završena je obuka članova DVD „Grušić“ koja je započela krajem februara meseca. Teorijska i praktična znanja stekli su svi članovi koji su sa uspehom položili završni ispit. Predstoji dobijanje licence od Sektora za vanredne situacije  i registrovanje u Agenciji za privredne registre. Tokom obuke polaznici su  imali  priliku da  se edukuju i steknu neophodno znanje za postupanje i delovanje u slučaju požara, ali i drugih elementarnih nepogoda.

Finansiranje se realizovalo preko Sektora za varedne situacije, odnosno Vatrogasnog saveza Srbije,  dok je sredstva za obuku polaznika obezbedio grad Šabac. Od njih smo dobili dvadeset tri uniforme što je negde oko osamsto i nešto hiljada dinara vrednosti. Dobili smo opremu – pumpe, creva i  ostalo što je potrebno za njihov rad u vrednosti oko petsto hiljada dinara. Dobili smo i vatrogasno vozilo  koje trenutno pripremamo za registraciju – naglasio je član Gradskog veća zadužen za pitanja bezbednosti Zoran Zdravković.

Grad Šabac je jedna od prvih lokalnih samouprava čije rukovodstvo je shvatilo potrebu osnivanja dobrovoljnog vatrogasnog društva

Ministarstvo je dalo ideju da se dobrovoljno vatrogastvo, pogotovo u užoj Srbiji, malo više raširi i više zaživi među našim meštanima. Nadam da smo u tome bar koliko toliko uspeli – istakao je načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.