Svečani sastanak povodom završetka koordinisanih nadzora nad primenom protivepidemjskih mera na suzbijanju širenja virusa Kovid 19 održan je u Beogradu. Vlada Srbije, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Koordinaciona komisija za inspekcijski nadzor i Radna grupa za koordinaciju inspekcija radi primene mera za suzbijanje širenja virusa Kovid 19 pozvali su predstavnike državnih organa i lokalnih samouprava čiji inspektori su učestvovali u koordinisanim nadzorima u borbi protiv Kovida 19.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, koja je i predsednik Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor predstavila je ostvarene rezultate za 507 dana rada. Sprovedeno je više od 1,28 miliona nadzora i izrečeno 13.500 prekršajnih naloga subjektima koji su prekršili naložene mere.

Obraćajući se prisutnima Goran Stamenković,rukovodilac Radne grupe za suzbijanje širenja korona virusa naglasio je da su to bili dani mukotrpne i teške borbe, posvećenosti primeni i kontroli svih mera na suzbijanju i širenju virusa.Realizovano je 1.285.886 profesionalnih nadzora i tom prilikom prepoznato 38.000 nepravilnosti, a sankcionisano 13.500 različitih prekršaja.

Skupu su prisustvovali inspektori iz 25 jedinica lokalnih samouprava sa područja Republike Srbije i načelnici upravnih okruga. Zahvalnice i plakete uručene su najistaknutijim pojedincima za doprinos i zalaganje koje su ostvarili u radu. U ime Mačvanskog upravnog okruga događaju je prisustvovao načelnik Vladan Krasavac.