Veliki broj posetilaca, poljoprivrednika i građana opštine Bogatić posetilo je prvi  Međunarodni sajam poljoprivrede „Bogatić 2022.“ Na štandovima su bili izloženi proizvodi iz oblasti agrara, semena, stočna hrana, a ispred sale Mačvanske srednje škole, mehanizacija, plastenici, opreme za farme, zalivni sistemi i zaštite od grada.

Posetioci su mogli na štandu Uprave za agrarna plaćanja provere sve potrebno za učešće na konkursu Ministarstva poljoprivrede i kako podneti prijave na javnom pozivu IPARD za nabavku novih traktora.

– Pored ljudi iz naše opštine, imamo posetioce iz Šapca, Loznice, Sremske Mitrovice, Republike Srpske, a među gostima izlagačima uz firme iz Srbije, došli su predstavnici kompanije iz Severne Makedonije i Mađarske – istakao  je predsednik Organizacionog odbora Teodor Teodorović.

Goste Sajma pozdravio je predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović ističući značaj manifestacije, posebno za ovaj poljoprivredni kraj.

Sajam je zvanično otvorio državni sekretar u Ministarstvu  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Velimir Stojanović. Ulaz za posetioce je bio slobodan.