Mačvanski upravni okrug po tradiciji je organizovao akciju prikupljanja sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića namenjenih deci u Zajedničkom veću opština u Vukovaru.Ova humanitarna akcija organizovana je u saradnji nadležnih organa Republike Srbije, Ministarstva spoljnih poslova, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Komesarijata za izbeglice i migracije, gradova i opština Mačvanskog upravnog okruga. U akciji, kojom je obezbeđeno 200 paketića, učestvovali su gradovi Šabac i Loznica i opštine Bogatić, Krupanj, Ljubovija i Mali Zvornik, kao i gradska Mesna zajednica Bair Šabac. Pored paketića obezbeđena je i garderoba za decu uzrasta od 8 do 15 godina. Koordinator aktivnosti načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je rekao:

– Iskreno se nadam i verujemo da će ovi pokloni namenjeni najmlađima, sve njih obradovati i podsetiti na radost praznika. Koristim priliku da se zahvalim čelnicima lokalnih samouprava Mačvanskog upravnog okruga, koji su odvojili značajna finansijska sredstva, kako bi naša deca u Vukovaru osetila radost praznika. Ovaj human gest treba da bude motiv i za druge da se odazovu sličnim akcijama, koje će Mačvanski upravni okrug u narednom periodu realizovati.Zahvaljujemo se Ministarstvu spoljnih poslova, Upravi za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koji su i ove godine poklone otpremili za Vukovar.

Pomoć u transportu paketića do Beograda dao je Dušan Stanković, vlasnik Preduzeća „Mladost tekstil“ iz Šapca, a uručenje poklona planira se za Svetog Savu.