Grad Loznica bio je domaćin radnog sastanka na temu organizacije podrške u obezbeđenju redovnog elektrosnabdevanja na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga, sa akcentom na grad Loznicu i opštine Krupanj i Mali Zvornik.

Pored gradonačelnika Vidoja Petrovića sastanku su prisustvovali su Živko Babović, pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a, Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik, Vesna Marjanović, zamenik predsednika opštine Krupanj, Ivan Spajić, v.d. načelnika Sektora za vanredne situacije Mačvanskog upravnog okruga sa saradnicima, predstavnici lovačkih udruženja sa područja Loznice, Krupnja i Malog Zvornika i odgovorni iz JP „Srbijašume“. U radu sastanka učestvovao je i Vladan Krasavac načelnik Upravnog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije.

Tema sastanka je uključivanje dobrovoljnih vatrogasnih društava, lovačkih udruženja i drugih struktura kao ispomoć i podrška redovnim službama u preventivnim i operativnim aktivnostima uklanjanja i raščišćavanja prostora oko distributivne mreže radi obezbeđivanja pouzdanog i neprekidnog snabdevanja električnom energijom u zimskom periodu na celokupnoj teritoriji lokalnih samouprava Loznice, Malog Zvornika i Krupanja.

Foto: Printscreen/kabinet MUO