Završeni su radovi na rekonstrukciji sportskog terena u Osnovnoj školi Jovan Cvijić u Petlovači, te je za ovu namenu izdvojeno 1.8 miliona dinara. Deo sredstva je od povraćaja poreza na imovinu, a ostatak iz gradskog budžeta. Ove godine zamenjena je stolarija na zgradi škole, a za ovu namenu grad je izdvojio milion i 150 hiljada dinara. Trenutno se izvode radovi na postavljanju video nadzora i računarskoj mreži. Sa rukovodstvom škole danas je razgovarao gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.
Prioritet grada je ulaganje u obrazovanje, rekao je gradonacelnik Pajić prilikom posete školi u Petlovači i podsetio da deca sa seoskog područja moraju imati identične uslove za učenjem, kao i njihovi vršnjaci u gradu.

Škola u Petlovači je izdvojeno odeljenje matične škole iz Zminjaka, i danas je ovo savremena ustanova, koja se iz godine u godinu modernizuje, a sve zahvaljujući gradu Šapcu.

– Nastavu pohađa 160 učenika, a u zgradi se nalazi i 30 polaznika pripremnog predškolskog programa. Sportski teren je veoma značajan za mlade iz ovog sela, pa su članovi Saveta Mesne zajednice predložili rekonstrukciju terena – istakao je Nenad Vrućkić.

Ove godine obrazovna ustanova obeležava značajan jubilej, 180 godina postojanja i rada. Jos 1841. godine škola je imala internatski karakter i regionalni znacaj.