Sredinom maja javnost je uzdrmala vest da je dvoje mladih zajedno pobeglo od kuće, kako bi živeli zajedno. Nakon sedmodnevne potrage za 19 – godišnjim mladićem iz Bogatića i 15- godišnjom tinejdžerkom koja je pobegla sa njim, par se sam pojavio u policiji u Bogatiću, želeći da razgovaraju sa inspektorima. Nakon ispitivanja, svako se vratio svojoj porodici.

Mladićev otac je insistirao da se deca jave policiji, jer pritisak koji su imali prethodnih dana je bio nepodnošljiv.Pre nego što su dosli u stanicu policije, na društvenim mrezama se oglasila devojka koja je rekla da nije oteta, i da je dobrovoljno pobegla od kuće. Zaljubila se i planirala je da život provede sa svojim momkom

Šabački advokat Ivan Gligorić prokomentarisao je mogućnost za zanivanje braka ovog para, imajući u vidu sve okolnosti i činjenice:

– Ako devojka ima 15 godina moraju sačekati da ona napuni 16 godina i tada ostvaruju pravo da kroz jedan vanpraični postupak, kroz vid sudske dispenzacije dobije dozvolu za stupanje u brak, ili ukoliko roditelji promene mišljenje i potpišu saglasnost, to se može zavšiti i na takav način.

Mladić je rekao da će se boriti za ljubav, a nada se da Tuzilaštvo neće biti strogo u izricanju kazne, jer on nikoga nije prisilio, niti je uradio bilo šta loše devojci. Zajedno su odlučili da se sklone od svih, ne sluteći kakve će posledice izazvati.

 

Pripremile: Dragana Kojić i Biljana Brezić