Redovni nadzori u primeni epidemioloških mera u Mačvanskom okrugu nastavljaju se svakodnevno, po utvrđenoj dinamici. Bez ograničenja radnog vremena mogu raditi: apoteke (uključujući veterinarske i poljoprivredne apoteke), benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva, trgovinski, ugostiteljski i drugi objekati koji vrše dostavu hrane, ordinacije i laboratorije u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge i veterinarske ordinacije i laboratorije.
Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je održao sastanak na kome su prisustvovali rukovodioci i predstavnici republičke turističke, tržišne, sanitarne, veterinarske, poljoprivredne i inspekcije rada i šef Odseka komunalne inspekcije grada Šapca. Istaknuti su problemi koji su uočeni tokom sprovođenja nadzora. Zaključeno je da se nastave zajedničke aktivnosti u kontroli sprovođenja naloženih mera.
Od petka 17. septembra do ponedeljka 20. septembra kontrolisano je 954 objekta, a u nadzoru je učestvovalo 83 inspektora. Tokom nadzora protivepidemijskih mera inspektori su utvrdili 94 nepravilnosti, koje su se odnose na ličnu zaštitnu opremu korisnika i ličnu i zaštitnu opremu zaposlenih.