Galopske trke, izbor najlepše dame sa šeširom i zabavni program za sve genracije su obelezile Šabačke konjičke svečanosti koje su ove godine proslavije jubijel deceniju postojanja. Šabac je pretosnica konjičkog sporta, ocenjeneo je ovog vikenda na manifestaciji koja pored zaljubljenika u konje, okuplja veliki broj ljudi iz svih krajeva Srbije.
Glavna trka dana Memorijal kralja Aleksandra pripala je grlu Nier Poet, a nagradu su uručili princ Filip i princeza Danica Karađorđević. Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić napominje da je u Šapcu 1886. godine osnovan prvi konjički klub u Srbiji, a da se ovom manifestacijom nastavlja negovanje tradicije konjarsva u Mačvi.

Najlepše dame grada prošetale su hipodromom noseci šešire i fascinarore koje je izradila kragujevčanka Ana Marković. Prvo mesto je osvojila Ana Lukić, koja je ogencije „Interturs“ dobila krstarenje Dunavom. Druga je bila Jovana Bogdanović, a treća Emilija Gavrilović. Specijalen nagrade su ponele Ljiljana Belić, najstarija učesnica, i Sara Kojić, kao najmlađa. Posebnu nagradu je dobila i dvogodišnja Sofija.

U 11 trka tokom dvodnevnog trajanja svečanosti kroz cilj je protračalo 94 grla, a samo najuspešniji su se upisali u listu pobednika. Pored galopskog nadmetanja, organizovan je nastup KUD Abrašević, Šabačkih mažoretkinja, plasnih grupa i klubova.