Pomoćnik ministra poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević sa saradnicima posetio je Koceljevu. Obilazak je započeo održavanjem sastanaka sa predsednikom opštine Dušanom Ilinčićem, gde su razgovarali o stanju poljoprivredne proizvodnje u opštini, subvencijama i merama koje resorno ministarstvo opredeljuje za unapređenje položaja poljoprivrednika.

Sastanku su prisustvovali narodni poslanik Veroljub Matić, šef Odeljenja za poljoprivredu u Opštinskoj upravi, predstavnik Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Šabac i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.

Pored aktuelnih podsticaja koje opredeljuje resorno Ministarstvo bilo je reči i o saradnji sa PSSS Šabac, čiji stručni saradnici znanjem i savetima u velikoj meri pomažu poljoprivrednim proizvođačima ovog kraja.

Nakon održanog sastanka organizovana je poseta Vinariji „Ranković“, u okolini Koceljeve, gde se razgovaralo o merama u oblasti vinogradarstva, koje su u funkciji unapređenja ove grane poljoprivrede. Porodica Ranković uzgaja lozu na 240 metara nadmorske visine. Ove godine povećala je proizvodnju vina, a radovi na izgradnji vinarije i destilerije uveliko napreduju. Grade se i smeštajni kapaciteti.

Ovo je još jedan u nizu sastanak koji je održan u lokalnim samoupravma Mačvanskog upravnog okruga sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivre u cilju unapređenja razvoja poljoprivrede i sela.

 

Foto: Printscreen/ kabinet MUO