Šabačke konjičke svečanosti su svojevrsni praznik galopa i najveći događaj konjičkog sporta u Srbiji. Ove godine organizuju se 10. jubilarni put po redu, a Memorijal kralja Aleksandra okupiće i ovog puta najbolja trkačka grla iz naše zemlje i regiona, rečeno je danas na konferenciji za novinare u šabačkoj Gradskoj kući.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija grada Šapca, Konjički klub „Džokej“ uz podršku Grada Šapca. Kkonferenciji za novinare povodom manifestacije  prisustvovali v.d. direktora TOŠ-a Nađa Gligorić, gradonačelnik grada Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik konjičkog kluba „Džokej“ Aleksandar Peranović.
Narednog vikenda, u subotu i nedelju od 15 časova biće mesto okupljanja 94 grla koja će trčati ukupno 11 trka tokom VI i VII trkačkog dana na Šabačkom hipodromu. Najatraktivnije trke kao i svake godine su one u okviru Šabačkog derbija i Memorijal kralja Aleksandra, a ove godine će najbolji galoperi trčati i tzv. Žensku i Šabačku milju.

Simbolično defileom fijakera i konjanika od Šabačkog hipodroma do Šabačkog pozorišta, u petak 23. jula biće otvorena manifestacija Šabačke konjičke svečanosti. Posetioci su naviknuti na sadržaje između trka, a i ove godine Turistička organizacija grada Šapca se potrudila da prigodnim programom da svoj dopinos Šabačkim konjičkim svečanostima kao manifestaciji koju neguje dugi niz godina. Nezaobilazni Ladie’s day postao je prepoznatljiv događaj na šabačkom trkalištu, a ovog puta imaćemo priliku da vidimo šešire i fascinatore salona „She’z“ Ane Marković iz Kragujevca. A sve dame, velike i male pozvane su da svoje šešire prošetaju u okviru defilea koji će biti organizovan toga dana i budu deo „trke“ za najšarmantnije dame koje očekuju lepe nagrade iz turističke agencije Interturs i kompanije Oriflejm. Mislimo i na najvažnije ljude u našem gradu i zato ovog puta za najmlađe biće postavljena i dečija zona sa animacijama i edukativnim sadržajim u duhu konjičkog sporta.

Foto: Jugoslav Radojević