Svečanom akademijom u Domu kulture „Vuk Karadžić“obeležen je 16. jun, Dan grada Loznice. Nakon intoniranja Himne Republike Srbije „Bože pravde“, prisutne je u ime Grada pozdravio gradonačelnik Vidoje Petrović, koji je istakao da se zajedno, uz ogromnu pomoć naše države gradi Loznica i da poštujući svoju tradiciju, bližu i dalju prošlost, u ovakvim prilikama treba da udahnemo novu energiju za dolazeća vremena izazova i iskušenja.

– Zbog ljudi koji ovde danas žive, ali i svih velikana Loznice, Jadra, Podrinja, tu reč, Loznica, oni su stvarajući i nas, izatkali nama stečenu slobodu. Zato je velika obaveza svakoga od nas da zajedništvom i ljubavlju prema svom gradu, dobrotom i vrednoćom, kako su umeli znameniti đaci Gimnazije, da proslavimo Loznicu –  poručio je gradonačelnik Petrović.

Zaslužnim pojedincima i kolektivima uručene su povelje i plakete,nakon čega je usledio prigodan kulturno umetnički program.

 

Ovogodišnji dobitnici Povelje Grada Loznice, kao najvišeg gradskog priznanja, su kompanija Adient Automotive d.o.o. – Loznica i Gimnazija „Vuk Karadžić“. Plakete Grada uručene su Trijažnom centru Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“, kovid-odeljenjima Opšte bolnice Loznica, Privremenoj kovid-bolnici Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača, Volonterskom centru Gradskog štaba za vanredne situacije, kompaniji „EP BELT“, kompaniji „ALEBRA“, kompaniji „HEDERA VITA“, Siniši Jakovljeviću – poljoprivredniku iz Donjih Nedeljica, Klubu malog fudbala „Loznica Grad“ i posthumno Danijeli Milutinović.
U ime nagrađenih zahvalio se direktor „Adienta“ u Loznici Igor Zdraveski.

Tekst je nastao kao deo projekte „Loznica, dobro mesto za život“ koji sufinsira grad Loznica.  Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.