Potpisivanjem ugovora u Šapcu, počela je realizacija projekta “Zajedno u obrazovanju za zapošlјivost i zapošlјavanje“, iz IPA II programa prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine. Vrednost projekta je 166 hiljada evra, a namenjen je nezaposlenim građanima koji žele da putem stručnih obuka u Trening centru steknu sertifikat, što će im koristiti na putu do zaposlenja.

– Projekat pregogranične saradnje, pod ingerencijom Evropske unije odobren od Ministratva finasija Republike Srbije i ima za cilj da svim zainteresovanim nezaposlenim građanima, nakon stručnih obuka, olakša zaposlenje – istakao je gradonačelnik Šapca dr Alekandar Pajić

Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ovog projekta koji donosi benefit u vidu većih kvalifikacija, ne samo nezaposlenim, već i sugrađanima koji pored posla imaju mogućnost sticanja novih znanja, prekvalifikacije, a time i veće zarade.

Gradonačelnik Pajić dodao da će grad podržati sve projekte EU, na koje je moguće aplicirati, a koji će pružiti mogućnost da Šabac dobije nepovratna sredstva, a sve u cilju unapređenja obrazovnog i privrednog sistema.