Članovi medicinskog dela Štaba za vanredne situacije grada Šapca insistirali su na poštovanju mera propisanih Uredbom Vlade Republike Srbije i naredbi ministra zdravlja Zlatibora Lončara.
Na teritoriji grada Šapca aktivno je obolelih 970 osoba, a od toga je 51 dete pozitivno na virus korona. Najviše obolelih je starosne dobi od 35 do 49 godina.
U protekloj nedelji u kovid ambulanti dnevno je bilo preko 400 pregleda.
Na sednici Štaba za vanredne situacije dat je nalog za promovisanje vakcinacije na teritoriji grada Šapca. Komandant Štaba i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da je izuzetno bitno da se u kratkom vremenskom periodu vakciniše što veći broj građana Šapca kako bi zaštitili sebe, a i druge.

– Vakcinacijom ćemo vratiti život u normalne tokove. To je jedini način da se izborimo sa virusom korona. Država je obezbedila dovoljan broj vakcina za sve, iskoristimo tu šansu i zaštitimo se”, istakao je gradonačelnik Šapca.

Na teritoriji grada Šapca obe doze vakcine do sad je primilo 18.184 sugrađana, što je preko 20% populacije za vakcinisanje u Šapcu – naglasio je Pajić