Na teritoriji Mačvanskog okruga od 26.do 29.marta ukupno je kontrolisano 1682 objekta, u nadzoru je učestvovalo 73 inspektora, a u 23 nadzora utvrđene su nepravilnosti u vezi protivepidemijskih mera. Kao nepravilnosti  su navode: lična zaštitna oprema zaposlenih, fizička distanca-barijera, lična zaštitna oprema korisnika i ograničeno radno vreme. Inspektori su u skladu sa zakonskim ovlašćenjima preduzeli mere prema kontrolisanim subjektima kod kojih su utvrđene nepravilnosti u sprovođenju protivepidemijskih mera. Inspekcijske kontrole koje imaju za cilj suzbijanje širenja epidemije COVID-19,nastavljaju se i u narednom periodu.

– Proces imunizacije građana odvijao se bez prekida,po unapred utvrđenom planu. Još jednom podsećamo sve naše privredne subjekte i građane da je u cilju postizanja boljih rezultata u borbi protiv epidemije, od 19.marta počeo sa radom Cenatar za Kovid 19 mere. Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs
Epidemiološka situacija na području Republike Srbije i na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga i dalje je veoma ozbiljna. Prisutno je uvećanje broja inficiranih građana, hospitalizovanih pacijenata i preminulih lica. Kapaciteti zdravstvenih ustanova u velikoj meri su popunjeni,a zdravstveni radnici rade u izuzetno teškim uslovima. I dalje se apeluje na sve građane da poštuju mere koje su naložene od strane državnih organa Republike Srbije, kako bi zaštitili sebe, svoje porodice i pomogli zdravstvenim radnicima u vršenju poslova oko zbrinjavanja obolelih. Pored poštovanja mera neophodno je da se što veći broj naših sugrađana vakciniše i time sačuva sebe i svoje porodice od epidemije. Država Srbije je obezbedila dovoljan broj vakcina i mogućnost izbora za svakog našeg građanina. Zato apelujemo na sve vas da se vakcinišete jer je to jedini način da se sačuva život i zdravlje nacije – stoji u saopštenju kabineta načelnika mačvanskog okruga Vladana Krasavca.