U želji da se što veći broj zaljubljenika u prirodu i ljubitelja planine Cer upozna sa planinskim draguljem i istorijskim gorostasom među planinama, a povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča, licinciratni turistički vodič Ana Pavlović poklanja besplatnu turističku šetnju u nedelju 21. februar. Mesto polaska su Lipove vode na planini Cer.
– Za ovu turističku šetnju po Ceru potrebno samo dobro raspoloženje, a za sve ostalo će se pobrinuti Cer. Svi ste dobrodošli, uz napomenu da svi učesnici turističke šetnje moraju biti adekvatno obučeni, topla odeća i zimske ili planinarske cipele su obavezne. Restorani na Ceru ne rade, te da učesnici ture treba sa sobom da ponesu hranu, flašicu sa vodom i nešto slatko. Za njih je obezbeđeno gde da popiju kafu, čaj i da se osveže – poručuje Ana Pavlović.

Na Ceru će se Dan vodiča obeležiti šetnjom kroz predivnu prirodu, posetama vidikovcima i pričom o bogatoj materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini područja planine Cer. Dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti putem telefona 063 8620 677.

Foto: Printscreen/Ana Pavlović