Zavod za javno zdravlje Šabac tokom noći dobio je još 3900 doza vakcine koje su distribuirane Domovima zdravlja u lokalnim samopurvama Nacvanskog okruga. Vakcinalni punktovi su i danas radili od 8 do 15 sati, a četvrtog dana masovne imunizacije zabeležen je veliki odziv građana.

– Masovna imunizacaija stanovništa u Mačvanskom okrugu sprovodi se u Domovima zdravlja u Koceljevi, Vladimircima, Krupnju i Ljuboviji. Vakcinalni punktovi organizovani su u Šapcu u sali Ekomoske škole, lozničkim selima na pet lokacija, Dublju i Klenju za teritoriju opštine Bogatić i Malom Zvorniku u sali Srednje tehničke škole – ističe načelnik okruga Vladan Krasavac.

Krasavac podseća da je epidemiloska situacija u odnosu na prethodni period nesto bolja i da se mere Kriznog štaba poštuju u svih šest opstina i dva grada okruga, a da je trenutno najviše obolelih u Šapcu i Bogatiću.

Najbolji način da se prekine lanac zaraze je vakcinacija. Nadležni apeluju na građane da se prijave putem portala e – Uprave, kol centra ili posete najbliži vakcinalni punkt. Država je obezbedila dovoljne količine cepiva za imunizaciju i niko neće biti vraćen, jer je u interesu da što pre, veliki broj građana Srbije primi vakcinu.