Prema poslednjem merenju, obavljenom u podne, kvalitet vazduha u Šapcu je dobar, a putem aplikacije koja je dostupna korisnicima android uređaja se mogu dobiti najnovije informacije. Agencija za zaštitu životne sredine u saradnji sa novim rukovodstvom grada, postavila je danas mobilnu mernu stanicu, koja će u narednom periodu biti stacionirana najpre u centru, a potom prevezena na jos nekoliko lokacija.

– Merne stanice za kontrolu kvaliteta vazduha, poslužiće za dobijanje još relevantnijih podataka o zagađenju vazduha u gradu – istakao je odbornik u Skupstini dr Dejan Pavlović

Gradonacelnik Šapca dr Aleksandar Pajić je izrazio je zahvalnost Vladi republike Srbije i resornom ministarsvu sto čine sve kako bi Šabac bio pristojno mesto za zivot, a građanima omogućeno da se u svakom trenutku informišu o aktuelnim parametrima.

– Kvalitet vazduha je danas u vreme pandemije korona virisa značajniji nego ikada – istakao je direktor Agencije za zaštitu životne sredine i dodao da je preme preporukama Svetske zdravstvene organizacije ova oblast jedan od najvećih izazova za savremenu civilizaciju.