Nastavljaju se aktivnosti oko pridruživanja četiri lokalne samouprave sa područja Mačvanskog upravnog okruga Regionalnoj deponiji Kalenić Ub. U sklopu realizacije projekta, u Gradskoj upravi grada Loznice održan je sastanak na temu opravdanosti pridruživanja deponiji grada Loznice, Krupnja, Ljubovije i Malog Zvornika.

Učešće u raspravi uzeli su načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, predsravnik „Eko Tamnava“ Zoran Petrović sa saradnicima, predstavnici grada Loznice i opština Krupanj, Mali Zvornik i Ljubovija. Predstavnik obrađivača CIP, Gorica Aleksić Milosavljević je prezentovala nacrt Strategije opravdanosti o pridruživanju pomenutih lokalnih samouprava sa područja ovog okruga, koja je urađena na osnovu njihovih predloga i podataka koji su uključeni u Sporazum, a odnose se na infrastrukturne kapacitete upravljanja otpadom. Osnovni cilj upravljanja otpadom jeste zaštita životne sredine.
Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je naglasio potrebu da se sve četiri lokalne samouprave sa područja okruga saglase, što pre iznesu svoja idejna rešenja, jer svi imamo isti cilj da se u najbržem roku rešava ovaj problem.