Uspešno je završen projekat „Efikasno upravljanje javnom imovinom-iskorak ka bržem razvoju naših lokalnih samouprava“. U Bogatuću su tim povodom prisustvo predstavovali predstavnici Stalne konferencije gradova i opština, ali i partnerskih opština Vladimirci i Mali Zvornik. Projekat je realizovan u okviru Programa Exchange 5, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović istakao je da je opština Bogatić prepoznala šansu da kroz partnerski projekat ispuni svoje zakonske obaveze, koje se odnose na popis i upis imovine u javnu svojinu, ali i da sa druge strane uspostavi temelje za efikasije upravljanje imovinom kojom raspolaže u budućnosti.

Načelnica opštinske uprave Vladimirci Slavica Mirković ocenila je saradnju sa partnerskim opštinama tokom realizacije projekta veoma uspešnom, a kao rezultate navela formiranje ažurirane baze objekata i zemljišta u javnoj svojini ove opštine, kao i nabavku računarske opreme i softvera za evidenciju nepokretnosti neophodnih za dalji rad noformirane organizacione jednice za upravljanje imovinom.

Prisutnima se obratio i predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić, koji je istakao da je sprovođenje ovog projekta bilo od velikog značaja za Mali Zvornik i unapređenje stanja u oblasti transparentnog i efikasnog raspolaganja opštinskom imovinom.

Generalni sekretar SKGO-a Đorđe Staničić izjavio je da je ovo jpravi način da svi zajedno pokažemo da smo dobri domaćini. Imali smo priliku da čujemo državnog revizora, da je opština svoja budžetska sredstva ulagala u neke objekte, a nije imala dokaz da je njeno, pa je to stavljano kao primedba prilikom inspekcijskih nalaza revizorske institucije. Sada će ta situacija praktično da prestane svuda gde je ovaj posao urađen, a u velikom broju gradova i opština jeste, pa svi vi u budućnosti možete svoja opštinska sredstva upotrebljavati, na jedan drugačiji i legalan način, a sve u cilju unapređenja imovine koja je u vašem vlasništvu.

Menadžerka projekta Danijela Jović istakla je značaj projekta za male i nerazvijene opštine jer predstavljaju priliku i način da se  izbore za dobijanje finansijskih sredstava u konkurenciji sa velikim lokalnim samoupravama, ali i za adekvatnu stručnu pomoć u unapređenju stanja u određenim oblastima.

Tekst je nastao kao deo projekte „Bogatić, juče, danas, sutra“ koji sufinsira opština Bogatić. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.