Dan opštine Bogatić obeležava se 10. septembra, u znak sećanja na 1381. godinu kada je Ravaničkom poveljom Kneza Lazara, Mačvanska banovina ušla u sastav srednjevekovne srpske države. Na proslavi Dana opštine,koji je organizovan u skladu sa merama aktuelne epidemiološke situacije, prisustvovali su načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, odbornici, gosti iz javnog života, predstavnici medija.

Predsednik opštine Milan Damnjanović, sugrađanima je čestitao Dan opštine i istakao da u godini koja nije bila ni malo laka za opštinu Bogatić, Srbiju ali i čitav svet usled epidemije, najvažniji zadatak lokalne samouprave je bio da se u borbi sa virusom sačuvaju ljudski životi, ¦što se u velikoj meri i uspelo.

U svom izlaganju predsednik Milan Damnjanović naveo je prioritete u budućem radu, kada su u pitanju projekti od značaja za dalji razvoj opštine.

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga, Vladan Krasavac, istakao je značaj obeležavanja ovog datuma i u uslovima pandemije.
– Mačvanski upravni okrug prati sva dešavanja u lokalnim samoupravama i u njima aktivno učestvuje. Ovo je lep povod da se okupimo, jeste da je zbog trenutne epidemiološke situacije događaj sveden na najuži krug, ali nezavisno od toga, trenutak da se ljudi iz Opštinske uprave skupe, da sa najbližim prijateljima opštine proslave i ovaj dan učine svečanim“, istakao je Krasavac.