Godišnjica Cerske bitke obeležava se 19. avgusta u znak sećanja na 1914. godinu, kada je srpska vojska  vodila borbe i porazila austrougarsku vojsku u Mačvi i na Ceru i prognala je preko Drine. Na Ceru je postignuta prva značajna pobeda savezničke vojske protiv Centralnih sila u Prvom svetskom ratu. Ova pobeda je ojačala u srpskoj vojsci i u narodu veru u sopstvene snage.

Vaša dela su besmrtna

U selu Tekeriš, pored puta Šabac-Krupanj, podignut je spomenik 28.06.1928. godine u znak sećanja na bitku. Spomenik u vidu gromade (deo planine) urađene od neobrađenih kamenih blokova koji kao da izranjaju iz zemlje, na čijoj je prednjoj strani ispod graba ispisano „Vaša dela su besmrtna„.

Grad Loznica punu pažnju posvećuje istoriji.ovog kraja, ističući da Cerska bitka jedan od najlepših, ali i najtužnijih trenutaka u srpskoj istoriji.

Tekst je nastao kao deo projekte „Loznica, juče, danas, sutra“ koji sufinsira grad Loznica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.