Selo Kremna je rodno mesto proročke familije Tarabića. Poslednjih godina, ovaj deo Srbije na obroncima Tare posećuje sve više turista. U 19. veku u ovom selu su živeli Tarabići, poznata porodica za koju se u narodu veruje da su bili vidoviti. Tarabići su se u ovaj kraj doselili iz Hercegovine.

U blizini Kremana, na putu za Taru, podignut je kompleks „Kremansko proročanstvo“, jednosobna brvnara koja je jedna vrsta muzeja na otvorenom. U brvnari, kao jedan od najzanimljivijih eksponata izložena је „Kosmička kugla“, glatka kamena lopta prečnika oko jedan metar. Po predanju, to je jedan primerak od više miliona takvog kamenja koje je nekad davno zasulo Zemlju iz svemira. Kamen bi navodno trebalo da zrači energijom koja kod ljudi izaziva vidovitost.

Tarabići su kaže predanje predvideli pronalazak televizije, dolazak telefona i telegrafa u Srbiju, smene na prestolu Srbije. Ulaz u kompleks se ne naplaćuje, a pored replika starog srpskog sela od predustetljivih domaćina, možete dobiti više detalja o Kremanskom proročanstvu.