Direktorka Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ dr Jasmina Stanković apelovala je na građane da se jave u Kovid ambulantu ukoliko imaju simptome i da će odmah biti testirani, a rezultat dobiti u roku od 24 sata.

-Apelujemo na sugradjane da ne čekaju dugo ako imaju simptome virusa KOVID 19 i da se što pre jave u Kovid ambulantu kako bismo uzorkovali bris i poslali na testitanje. U prednosti smo što pored pregleda, uzimanja krvne slike, radimo i uzorkovanje i nalaz dobijemo u toku dana. Ako je pacijent negativan, dobija savet da ostane u kućnoj izolaciji još 14 dana. Pozitivne pacijente stavljamo na spisak jer oni moraju sanitetskim vozilom da se smeste u bolnice za smeštaj lakše obolelih, a to je trenutno Sajam.  Imamo novu instrukciju Instituta za onkologiju da pacijente koji primaju hemioterapiju moraju pre ulaska na Institut da budu negativni, da imaju potvrdu lekara u kojoj se to navodi. Pored toga smo u obavezi da primimo i pacijente koji idu na dijalizu – istakla je dr Stanković.

Ispred Treće zdravstvene stanice, od pre nekoliko dana obezbeđene je i parking za pacijente koji dolaze u Kovid ambulantu, kao i zaposlene koji su angažovani za rad u ovoj ambulanti.