Loznička firma Hedera vita tokom vanrednog stanja radi u tri smene. Iako je primarna delatnost izrad prirodne kozmetike, zbog trenutne epidemiološke situacije preorjentisana je proivodnja na izradu dezinfekcionih sredstava za ruke. Vlasnica firme Olgica Samoilović vreme provodi sa zaposlenim. Pomaže u svim sektorima i motiviše ljude da misle pozitivnije. Kao odgovoran poslodavac obećala je radnicima redovna primanja. Velike planove za ovu godinu imala je ova kompanija. Postignuti su dogovori sa uvoznicima za američko i kinesko tržište, što je zahtevalo i novu radnu snagu.

Olgica je pre vanrednog stanja obavila razgovore sa ljudima, obećala posao, što je i ispunila, bez obzira na situaciju u zemlji. Deset mladih Lozničana dobilo je priliku za rad.

– Zbog povećanog obima posla planirali smo angažovanje novih ljudi. Sve je bilo dogovoreno, a onda smo počeli borbu sa korona virusom. Smatram da nije fer prema ljudima koje smo želeli da angažujemo, da čekaju. Primili smo ove sedmice pet, a sledeće nedelje ćemo potpisati još pet ugovora o radu – ističe vlasnica firme Hedera Vita.