Sajam visokoškolskog obrazovanja, Šabačka gimnazija oregnizovala je u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, filijalom Šabac. Maturantima se predstavilo više od 20 fakulteta i visokih škola iz Beograda, Novog Sada, Subotice, Kragujevca ,Šapca i Istočnog Sarajeva.
– Prvi put smo organizovali Sajam, kako bi pomogli našim maturanti da pronađu pravi fakuktet, informišu se, a zahvaljujući Nacionalnoj službi za zapošljavanje, đaci su mogli da rešavaju test profesionalne orjentacije, istakla je Marijana Isaković, direktorka Šabačke gimanzije.
Skupu su pored gimnazijalaca prisustvovali i učenici drugih obrazovnih ustanova u gradu. Nacionalna služba za zapošljavanje je rado prihvatila poziv za saradnju.
– Pohvale za kolektiv Gimnazike, koja je uvek bila perjanica u inovacijama. Smatram da se mladim ljudima koji žele obrazovanje može pomoći, naročito u ključnih momentim, kada se opredeljuju za životni izbor, odnosno profesiju za koju žele da se školuju, ističe Radivoj Mićić, direktor fijlijale NSZ.

Оставите одговор