Odeljenje za poljoprivredu Grada Šapca je organizovalo godišnji koktel za poljoprivredne proizvođače. Tom prilikom je u Gradskoj kući istaknuto da je grad za ovu godinu izdvojio 164 miliona dinara za poljoprivredu i ruralni razvoj. Od ukupnog iznosa, 68 miliona je opredeljeno za subvencije u različitim oblastima, jer je po oceni nadležnih, agrar velika razvojna šansa našeg kraja.
Prema nezvaničnim podacima, polovina stanovništva grada Šapca živi na seoskom području i egzistira od poljopriprevrede. Iz tog razloga je Odeljenje za poljopriprevedu spremilo niz mera za subvencionisanje u 2019. godini.
– Svi podsticaji, mere i subvencije su isplaćeni kako je i dogovoreno, a saradnja sa poljoprivrednicima će u ovoj godini takođe biti dobra, na obostranu korist – istakao je Dušan Lazić, načelnik Odeljenja za poljoprivredu.
Poljoprivredni proizvođači Dragan Terzić i Živojin Mandić su koristili subvencije tokom prethodnih sezona za osemenjevanje i kopanje dubinskih bunara. Zadovoljni su saradnjom sa Gradskom upravom i planiraju ponovo da konkurišu za sredstva.

Оставите одговор