Trening centar u Šapcu otvoren je okviru Projekta „Podrška razvoju obrazovanja i zapošljavanja“ , koji se finansira sredstvima Austrijske razvojne agencije i organizacije Volkshilfe Solidaritet.
Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Grada Šapca, koje čine Privredni savet i Savet za zapošljavanje, predložilo je projektne ideje „one stop shop“ za zapošljavanje mladih, radionicu za edukaciju za rad na CNC mašinama i radionicu za šivenje i obradu kože. Iskustva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, kao primer dobre prakse, Šabac razmenjuje sa opštinama Apatin, Kula, Vladičin Han i Surdulica.  Za radove i nabavku opreme za edukaciju za rad na CNC simulatorima opredeljeno je 42.000 evra.
Grad Šabac je za potrebe Trening centra dodelio zgradu na korišćenje Centru za stručno usavršavanje Šabac koji je akreditovana institucija za obrazovanje odraslih lica i koji će upravljati Trening centrom. Italijanska firma „Pasubio“ opremila je jednu radionicu mašinama za obradu kože, a vrednost te investicije je 7.500 evra. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da će Šapčani koji savladaju veštine u Trening centru imati priliku da zarađuju više.
Foto: Printcsreen/sabac.rs

Оставите одговор