Prošlogodišnji predlozi meštana Gornje Vranjske koji su izglasani, sada se realizuju. Julijana Mitrović, predsednica Saveta mesne zajednice ističe:
– Ovo je bila jedinstvena prilika da sredstva uložimo u uređenje centra sela. I ranije smo, od sredstava od povraćaja poreza na imovinu, uređivali selo. Postavljeno je osvetljenje, donirana su sredstva za crkvu i šljunčeni neasfaltirani putevi.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je pohvalio inicijativu stanovnika Gornje Vranjske da se uredi centar sela i deo oko škole.
– Od ove godine, svaka mesna zajednica u Šapcu, bilo da je gradska, prigradska ili seoska, dobiće mogućnost da odlučuje na šta treba da se troši novac od poreza na imovinu. Tu smo da čujemo šta je prava narodna volja. Građani svih 60 mesnih zajednica će predlagati i glasati za projekte, a na raspolaganju je više od dva miliona evra, istakao je gradonačelnik Zelenović.

* Projekat sufinansira grad Šabac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор