Ministarstvo zaštite životne sredine i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, uz podršku Globalnog fonda za životnu sredinu, sprovode projekat „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“.
Grad Šabac je prepoznat kao strateški partner sa ciljem da okupljanja ključnih aktere, predstavnika lokalne samouprave, civilna društva, stručnjake iz oblasti arhitekture, urbanog planiranja, rodne ravnopravnosti i zaštite životne sredine – kaže Ana Seke, koordinatorka projekta.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović pozdravljajući prisutne je istakao da je Šabac prvi od devet gradova gde su planirane radionice. Ideje i potreba građana Srbije koje budu predstavljene na forumima biće uključene u projekat „Lokalni razvoj na klimatske promene“.
Ispred grada domaćina na forumu su govorile Milena Zindović o rodnom aspektu održivog planiranja i Ksenija Lukić na temu Održivi razvoj Šapca pružajući podršku realizaciji projekta sa željom da doprinesu stvaranju zajednice koja može efektivno da odgovori na klimatske promene.

Оставите одговор