Najveća investicija u Sapcu, ali i Srbiji, komapanija Jazaki organizovala je prezentaciju poslovanja za gradonačelnika Šapca i saradnike uz čiju pomoć je počela proizodnja u našem gradu. Japanski gigant je Šabac prepoznao kao pouzdanog partnera i lokalnu samoupravu pogodnu za ulaganje.
– Gradnju fabrike u Šapcu je počela decambra prosle godine i posle 260 građevinshih dana startovala sa proizvodnim pogonom. Trenutno imamao više od 600 radnika, a u narednom periodu ćemo taj broj duplirati ističe Željko Cvijan – direktor fabrike Jazaki.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović se uverio da kompanija Jazaki poseban akcenat stavlja na edukaciju zaposlenih, koji su najpre prošli obuku u fabrikama u Evropi, a otvoranjem trening centra, radnici se sad obučavaju u Šapcu. Zaposlenima su ponuđeni odlični uslovi od besplatnog prevoza, obezbeđenog toplog obroka, rada u bezbednom okruženju do solidnih zarada, koje se uvećavaju uz mogućnost stalnog napredovanja.
Jazaki posluje u 45 zemalja sveta sa 290.000 radnika. U Šapcu se proizvode elektronske komponente za kamione koje izvoze u Evropu. Sobzirom da su potrebe tržista velike, kompanija planira u naredne dve godine zapošljavavanje još 1300 radnika.

Оставите одговор